10.30.2012

Вторачили ли сте се в дупката?


Преразказвам по памет една история, която чух в един от семинарите на Абрахам-Хикс. Представете си един вълшебен град. Много малък, само 10 на 10 километра. Пълен е с прекрасни места и интересни забележителности, много цветя, красиви паркове и градини. Има чудесна мрежа от улици, които ефикасно те отвеждат където си поискаш. Хората са приветливи и усмихнати, Има само едно нещо, което не е идеално в този град - има дупка на една улица.

Логиката казва, че като знаем толкова много прекрасни неща за този град, едва ли ще забележим точно тая дупка.

Обаче често хората правят точно това - не само, че я забелязват, ами й отделят огромно внимание. Коментират я с приятели, оплакват се, пишат писма до вестници и сайтове, организират кампании за премахването й - докато тази единствена дупка буквално изяжда красотата и прелестта на целия град.

Същото се случва, когато се фокусираме върху това нещо, което не харесваме у себе си или което в момента ни причинява дискомфорт - например някоя наша част от този наш град - тялото ни. Или се съсредоточим върху една дразнеща черта на човека до нас, която ни кара да забравим за какво сме го обичали.

Съсредоточавате ли се върху дразнещите неща в обкръжението ви или предпочитате да обиколите дупката на пътя и да продължите напред към всички неизследвани красоти и мамещи прелести на живота? Мислите ли повече за това, което не върви във взаимоотношенията ви с хората или с благодарност осъзнавате колко ги обичаме?
Държите ли да сте информирани за всички "дупки" на всички "градове" в света, сякаш основната ви задача в живота е да сте хроникьори и съвестно да описвате всичко точно както е - или отправяте поглед предимно към това, което е прекрасно и несъмнено ще ви донесе по-положителни изживявания?

Когато насочваме вниманието си към нещо, то се увеличава в живота ни. Така действа Законът за привличането. Когато се фокусираме върху нещо с чувство - привличаме с още по-голяма сила още от същото, върху което сме се фокусирали. Когато казваме силно "да" на нещо - получаваме още от същото. Когато казваме силно "не" на нещо - пак получаваме още от същото.

Изкуството на съзнателно създаване на живота ни е изкуство на фокуса. Всичко, което трябва да направим, е да отместим поглед от дупката, да я заобиколим и да обърнем взор към това, което наистина искаме да имаме!

Затова, дори когато нещо неприятно е завзело цялото ви внимание, намерете друго нещо в живота си, към което да обърнете взор, за да оставите неприятностите да "изсъхнат" на корена си.

Спомнете си, че това, което напоявате с вниманието и чувствата си, расте и привлича още от същото. Създавайте живота си осъзнато, проявете своя избор, .

No comments:

Post a Comment